Verdens bedste kage må nok blive den franske chokoladekage Gateau Marcel! - sammensætningen af chokoladekage med chokolademousse på toppen drysset med hakket hvid chokolade, what's not to like? man kan aldrig få for meget chokolade hvis man spørger mig! Kagen er meget simpel, men er lidt tidskrævende at lave, så sæt godt med tid af til den - det er det hele værd!
Til kagen skal du bruge:
Fremgangsmåde:
Smelt smør og chokolade over et vandbad. Pisk imens æggehviderne helt stive og tilføj halvdelen af sukkeret lidt ad gangen. Blandingen skal kunne danne toppe. Jo fastere den er, jo bedre bliver moussen til sidst. Pisk nu æggeblommer og resten af sukkeret til en æggesnaps. Vend herefter den afkølede chokoladeblanding i æggesnapsen og efterfølgende vendes med æggehvider. Husk at det skal vendes i og ikke piskes! Hæld nu 2/3 dejen i en springform iklædt bagepapir og bag den i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min (bagetiden kan variere afhængig af ovnen). Kagen skal føles blød, den sætter sig når den bliver kold. Resten af dejen sættes på køl imens. Når kagen er færdigbagt og helt afkølet, hældes resten af moussen oven på og sættes på køl igen. Imens rives den hvide chokolade til toppen af kagen. Kagen er allerbedst dagen efter.
God fornøjelse og velbekomme!
Ovenstående indhold er udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af Pernille Corydon, eller utallige andre gode varer. Når indhold tilgodeser Perlen Odense, kan vi ikke sige at det derfor er upartisk, deraf marketet.