Hindbærsnitter er altid en sikker vinder på søndagsmorgenbordet, til fødselsdagen eller bare til eftermiddags kaffen. Nogle kan lide mørdejen tynd og sprød og andre kan lide den tykkere og blød - jeg må tilstå at jeg er tilhænger af en blanding, blød inden i og sprød udenpå!
Hindbærsnitten kan også laves med blåbær, solbær eller abrikosmarmelade, det er kun fantasien som sætter grænser.
Mange tror at det tager en krig at lave denne lækre sag, men det er faktisk meget nemmere end man tror. Man skal bare kaste sig ud i det!
Opskrift til 20 hindbærsnitter
- 250 g blødt smør
- 500 g hvedemel
- 140 g flormelis
- 2 æg
- ca. 1 glas hindbærmarmelade
- 300 g flormelis til glasur
- Krymmel, frysetørrede hindbær eller hvad man nu kan lide som topping
Fremgangsmåde:
- Smuldr smør og de tørre ingredienser sammen og saml dejen med æg - dejen må ikke ældes for varm, da det kan ødelægge det sprøde ved mørdejen. Derfor skal den kun lige samles.
- Dejen sættes op køl i ca. 30 min.
- Rul dejen ud til en firkant og del den på midten. Den skal ca. være 3 mm tyk. Dejen deles endnu en gang på midten så der nu er 4 bunde.
- Bag bundende i ovnen ved 200 grader (bagetiden afhænger af ovnen) - men ca. i 10-12 minutter. Jeg kan godt lide at de ikke er for gyldne, så der er en blødhed over hindbærsnitten.
- Når bundene er færdige skal de køle en smule af, inden hindbærmarmeladen kommes på, men de må ikke blive for kolde.
- Lav en tyk glasur.
- Fordel hindbærmarmeladen på to af bundene og glasur på de sidste to og saml herefter snitterne til to store.
- Til sidst skæres 10 snitter af hver, men vær forsigtig for de er lidt skrøbelige!
- Pynt med krymmel eller frysetørrede hindbær.
Velbekomme!
Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet artiklen. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Perleøreringe. Dette gælder artiklen - tak for dette.