Mmh hvem elsker ikke også en dejlig, rund, blød og smagfuld romkugle?
Romkuglen er en meget populær og elsket kage her i Danmark og er nem at tage med på farten når lækkersulten melder sig. Faktisk er det forskelligt hvad man kalder den lækre sag, alt efter hvor i landet man kommer fra. I midt Jylland og øst Jylland kalder man dem for "trøfler" og på Mors kalder man den "sputnik" - ja kært barn har mange navne, men her på Fyn kaldes den altså for romkugle og det vil den altid hedde!
Oprindeligt laves romuglen af weinerbrød og kagerester som bageren har til overs. Men det er ikke nødvendigvis sådan de skal laves. For man kan sagtens undlade weinerbrødet, hvis ikke det er noget man ligger inde med. Så kagerester fra fødselsdagen dagen i forvejen, kan sagtens bruges.
Stort set alle kager kan bruges, men dem der er bedst at bruge kunne eksempelvis være:
Til en omgang romkugler skal du bruge:
Smulder kageresterne og kom efterfølgende de resterende ingredienser i og ælt det sammen med fingrene eller på en røremaskine. Form herefter til kugler og rul dem i kokos og krymmel. Kom romkuglerne på køl og lad dem sætte sig inden de serveres.
Velbekomme!
Vi takker Perlen Odense for deres støtte til ovenstående indhold. Hos Perlen Odense køber du et stort udvalg af smykker. Heraf mærkatet, som du ser øverst.