Giver Banan Hård Mave?

Pixabay

Du har sikkert hørt det husmoderråd, at du skal spise bananer, hvis du har tynd mave. Men betyder det så, at bananer giver hård mave? Nej, det gør det ikke. 

Faktisk kan bananer have den stik modsatte effekt, da bananerne med dens mange sunde fibre giver en mere naturlig tarmflora og kan give en blødere afføring.

Bananer er god mod dårlig mave

Du kan dermed spise bananer, både hvis du har hård eller tynd mave. Bananen giver her din mave en god portion af de daglige fibre, som det anbefales, at man spiser.

Alt med måde. Du skal nemlig ikke bare begynde at spise uhæmmet løs af bananer, for så kan det voldsomme indtag af en specifik fødevare få betydning for din tarmflora og din afføring. Det gælder såvel bananer som alle andre former for fødevarer.

En god, sund og balanceret kost er derfor altid anbefalelsesværdigt. Også når det omhandler at spise bananer eller andre former for fødevarer generelt.

Bananer indeholder såkaldte oligosaccharider, der ikke nedbrydes i din tyndtarm. Oligosaccharider betragtes derfor som ikke-opløselige fibre, hvilket kan medvirke til forstoppelse. 

For at det skal ske, kræver det dog som regel, at du indtager flere bananer over kort tid, samt at du i den periode ikke indtager rigeligt med væske. Holder du derfor det anbefalede daglige væskeindtag, så bør du ikke frygte, at du får forstoppelse, hvis du spiser en enkelt banan om dagen.

Så spiser du bananer på den korrekte måde, så giver det altså ikke hård mave af at spise bananer.


Kan man lave romkugler af kagerester?

d. 27. September 2021 • Mad

Kan man lave romkugler af kagerester?

Bedste kage

d. 24. March 2021 • Mad

Bedste kage

Verdens bedste hindbærsnitter opskrift

d. 22. March 2021 • Mad

Verdens bedste hindbærsnitter opskrift